Neohodnoceno

Mistr vinař se nikdy neutne

Výběrový set vín přímo na doporučení našeho sklepmistra Martina Sošky - MISTR VINAŘ SE NIKDY NEUTNE. 

Nevíte si rady s výběrem? Pak dejte na rady našeho zkušeného sklepmistra. Ten pro Vás vybral tento speciální set přesně podle svých představ. Každé víno se hodí k jinému pokrmu či příležitosti, ale všechna spojuje jejich prvotřídní kvalita, vůně i chuť.

Skladem
1 430 Kč –10 % 1 287 Kč
Kategorie: (NE)VINNÉ SADY
Mistr vinař se nikdy neutne
Tip
1 430 Kč –10 %

Sauvignon Gris 2019

Sauvignon Gris je sladké víno s vysokým přívlastkem výběr z hroznů. Víno má zlatou barvu a vůni připomínající med a skořici. V chuti pak naleznete tóny citrusů, medu a maracuji. Sauvignon Gris nebo také Sauvignon šedý je odrůdová mutace Sauvignonu blanc, která pravděpodobně pochází z francouzské oblasti Bordeaux. Odrůda je ve světě poměrně ojedinělá, nejčastěji se vyskytuje právě ve Francii, a to zejména v jižněji situovaných regionech. Vína z odrůdy Sauvignon Gris mají podobný charakter jako vína ze Sauvignonu blanc, jsou však svou intenzitou o něco jemnější.

POPIS OBRÁZKU

Sauvignon 2019

Sauvignon je starobylá francouzská odrůda vinné révy, pravděpodobně pocházející z oblasti Bordeaux. Typická odrůdová vína Sauvignonu jsou světle zelenožlutá, intenzivně aromatická, kořenitá, s výraznější kyselinkou a s vyšším obsahem alkoholu, perzistentní v dochuti, s velkou škálou od tónů travnatých a kopřivových až po tóny připomínající ovocné plody. V případě našeho Sauvignonu 2019 jde zejména o tóny černého rybízu. Ve vůni i chuti můžeme obvykle hledat černý rybíz, angrešt nebo kopřivu. Aromaticky výrazná a suchá vína Sauvignonu jsou vhodná jako aperitiv či ke studeným předkrmům, ke chřestu a kozím sýrům. Plnější a zralá vína jsou vhodná ke kořenitým jídlům, těstovinám s gorgonzolou nebo k vařené šunce, bílým masům se smetanovými omáčkami, k rybám s výraznější úpravou či k rybám uzeným.

POPIS OBRÁZKU

Ryzlink Rýnský 2019

Ryzlink Rýnský je starobylá a velmi ceněná odrůda vinné révy, který pochází z údolí řeky Rýn, podle níž se také jmenuje. Pro svou nespornou kvalitu je Ryzlink Rýnský oblíbeným partnerem při křížení nových odrůd. Nejen proto se říká, že je Ryzlink vínem králů a králem vín. Víno je suché, má typickou světle žlutou barvu se zlatými odlesky. Ve vůni lze rozpoznat lipové květy a citrusy, v chuti pak převládají citrusy. Při stolování je dobré sladší verze Ryzlinku nalévat k rybám či mořským plodům, dobře bude ladit i k lehčím předkrmům či dezertům.

POPIS OBRÁZKU

Rulandské bílé 2019

Rulandské bílé je starobylá odrůda vinné révy pravděpodobně pocházející z Burgundska. Jedná se o spontánní mutaci odrůdy Rulandské šedé. Tato odrůda patří do skupiny vinných rév, kterým se též říká Pinot. Patří sem také Rulandské šedé, Rulandské modré nebo Chardonnay. Ve víně se snoubí jemná květinová vůně s rozpoznatelnou chutí mandlí. Jedná se o suché víno typicky zlatě zelenožluté barvy s přívlastkem pozdní sběr. Víno lze podávat při slavnostnějších událostech k masitým pokrmům. Dobře se hodí i k uzeným rybám, sýrům s ušlechtilou plísní, hustším polévkám, paštikám nebo uzenému masu.

POPIS OBRÁZKU

Chardonnay 2019

Chardonnay 2019 je suché přívlastkové víno suchý sběr. V jeho svěží chuti i vůni naleznete zejména tropické ovoce. Chardonnay je odrůda vinné révy, která vznikla křížením odrůd Pinot Noir a Gouais Blanc. V dnešní době je však Chardonnay mnohými považováno za samostatnou odrůdu, zejména díky své oblíbenosti a rozšířenosti. Barva vín bývá světle žlutá, zelenožlutá až nazlátlá. Vůně bývá velmi intenzivní, plná a harmonická.

POPIS OBRÁZKU

Hibernal 2019

Hibernal 2019 je polosladké víno s přívlastek pozdní sběr a plnou extraktivní chutí citrusů. Vůně HIbernalu je velice svěží, ovocitá a typicky kořenitá. Hibernal je středně pozdní odrůda vinné révy vyšlechtěná v roce 1944 v Německu. Svůj název získala odrůda díky typické vlastnosti odolávat proti mrazům, z latinského "hibero", tedy přezimovat. Obvykle má odrůdové víno zelenožlutou barvu, s intenzivní, příjemně ovocitou vůní. Výběrová vína jsou v dokonalé harmonii s chutí. Chuť Hibernalu je obvykle plná, velmi extraktivní, typicky kořenitá s tóny citrusů, černého rybízu, angreštu nebo tropického ovoce. Hibernal můžeme podávat k předkrmům, rybám nebo k mořským plodům. Sladké výběry jako Hibernal 2019 se pak dobře hodí i k dezertům.

POPIS OBRÁZKU